Historie

Ungt firma med over 45 års erfaring

Michael Mortensen var ikke så gammel som firmaet, da han i 2008 købte Henning Mathiassens entreprenørforretning og omdøbte den til HM Entreprenør A/S. Firmaet var startet i Hovedgård i 1971 og havde ca. 40 medarbejdere, da Michael Mortensen tog over. I dag ca. 150 medarbejdere.  

Michael Mortensen er født to år efter firmaet, men havde flere års erfaring inden for branchen, da han som 35-årig blev selvstændig entreprenør. Dels havde han arbejdet i sin fars firma, Ole Mortensen A/S, dels havde han i nogle år drevet MT Maskinudlejning A/S.

Selv om Michael Mortensen overtog forretningen, netop som finans- bolig- og erhvervskrisen ramte hele verden, er det siden 2008 kun gået én vej for i HM Entreprenør A/S: Fremad.

Firmaet styres fra naturskønne omgivelser med udsigt over Horsens Fjord fra adressen Snaptunvej 11 i Glud mellem Horsens og Juelsminde. Her er kontoret og værkstedet bemandet hver dag, men resten af firmaets medarbejdere er spredt over store dele af Danmark og ind imellem i udlandet.

”Selvfølgelig har vi lagt mærke til, at der har været krise. Men det har jo ikke været sådan, at alt arbejde gik i stå, og vi har faktisk hele vejen igennem haft nok at bestille”, konstaterer Michael Mortensen.

At der har været nok at bestille har resulteret i at HM Entreprenør A/S i dag er udvidet med søsterselskaberne HM Grus og HM Logistik. HM Grus tæller i dag tre grusgrave og en jordtip, mens HM Logistik varetager vognmandskørsel og maskintransport.

”Men alt sammen har det jo noget at gøre med det, vi selv synes, vi er rigtig gode til, nemlig en dansk entreprenørforretnings fire kerneområder: Jordarbejde, kloakering, betonarbejde og belægning. Sådan var det i min forgængers tid, sådan er det nu, og sådan bliver det fremover”, siger den nu 44-årige indehaver af HM Entreprenør A/S - entreprenørforretningen med 45 års erfaring i branchen.